Welke gegevens slaat Talent123 op en waarom?

Talent123 verzamelt

Als verantwoordelijke in de zin van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) verzamelt Talent123 de door u verstrekte persoonlijke gegevens (cv-profiel en belangstelling categorieën vacatures). Deze worden gebruikt om uw belangstelling/interesse te verwerken en u te helpen om in contact te komen met (potentiële) vacaturehouders. Dit zodat u gekoppeld kan worden aan één of meerdere vacatures.

Bij inschrijving:
  • NAW gegevens, e-mail adres en andere contactgegevens, geboortegegevens, leeftijd en geslacht;
  • Curriculum vitae (cv), informatie over opleiding, stages en werkervaring;
  • Gegevens over trainingen en opleidingen en/of testen die u zelf of via ons heeft gevolgd;
  • Gegevens over beschikbaarheid en verlof;
  • Andere gegevens die van belang (kunnen) zijn in het kader van de beoordeling van de geschiktheid van de kandidaat, bijvoorbeeld referenties, getuigschriften en pasfoto op vrijwillige basis.
Als u voor Talent123 gaat werken/werkt/heeft gewerkt:
  • Nationaliteit, BSN-nummer, ID-bewijs, overige gegevens die gerelateerd zijn aan de persoonsgegevens;
  • Salaris- en verzuimregistratie;
  • Gegevens zoals een ID-bewijs of paspoort zullen alleen worden opgevraagd indien dit verplicht is gesteld door onze overheidsklanten en alleen als de kandidaat start bij de klant. De gegevens zullen geëncrypt worden opgeslagen en het wachtwoord is alleen in handen van de privacy functionaris. Hardcopy’s worden alleen bewaard conform hetgeen wettelijk verplicht is en staan in een afgesloten archief.
Bewaartermijnen

Talent123 hanteert de wettelijke bewaartermijnen bepaald door de overheid.

Wettelijk:
  • Salarisgegevens vanuit een fiscaal belang 7 jaar na uitdiensttreding;
  • Loonbelastingverklaringen 5 jaar na uitdiensttreding;
  • Kopie ID (geëncrypt) en hardcopy in afgesloten archief 5 jaar na uitdiensttreding;
  • Cv’s zullen na toestemming 2 jaar worden bewaard. Daarna zal opnieuw toestemming worden gevraagd. Zonder deze toestemming zullen cv’s maximaal 4 weken worden bewaard uitsluitend ter gebruik voor de vacature waarvoor deze gegevens zijn verstrekt.
Recht op inzage, wijziging, aanpassing, wissen en procesverbetering

Bij Talent123 kunt u op ieder moment inzage krijgen in de opgeslagen gegevens en heeft u het recht om uw gegevens te wijzigen of te laten verwijderen en uw toestemming in te trekken.
Indien u ideeën heeft hoe Talent123 het proces nog zorgvuldiger en/of beter kan inrichten dan bent u van harte uitgenodigd om contact op te nemen met J.M. van Donge, directeur, m.vandonge@talent123.nl, 0793612739.
Indien u nog niet tevreden bent nadat u contact heeft opgenomen dan kunt u zo nodig een klacht indienen bij de privacy toezichthouder (APG).

Beginselen noodzakelijke gegevensverwerking

Talent123 slaat niet meer gegevens op dan strikt noodzakelijk. Dit zijn de gegevens welke nodig zijn om u te kunnen koppelen aan vacatures en om u te kunnen bereiken.

Organisatorische en technische maatregelen ter beveiliging persoonsgegevens

Talent123 heeft organisatorisch de volgende maatregelen getroffen:

  • Aan de hand van de Autoriteit Persoonsgegevens (APG) hanteert Talent123 procedures en afspraken en spreken deze door met het bestaande en nieuwe personeel. Deze worden regelmatig besproken en daarnaast iedere keer dat de APG zijn beleid wijzigt;
  • De database zal maandelijks steekproefsgewijs worden getoetst op de bewaartermijnen.

Technisch getroffen maatregelen zijn:

  • Technische maatregelen, welke normaliter ter bescherming nodig zijn, zijn getroffen. De website is SSL beveiligd, geen onnodige gegevens worden opgevraagd en vastgelegd en er is geen automatische gegevensverwerking;
  • Printers worden aan het einde van de werkdag uitgezet, zodat er geen gebufferde gegevens kunnen worden uitgedraaid door niet geautoriseerd personeel;
  • Pc’s worden aan het einde van de werkdag afgekoppeld van internet.
Website

De website valt onder het recht en de regels van Nederland en wordt gehost vanuit Nederland. Deze site is eigendom van en wordt onderhouden door Talent123 en alle vragen m.b.t. privacy kunnen worden gericht aan ons via het contactformulier en/of direct aan J.M. van Donge, directeur m.vandonge@talent123.nl, 0793612739.

Verzameling van data

De website verzamelt data in overeenstemming met het Nederlands recht. De website verzamelt logs inclusief IP adressen. De serverlogs worden alleen gebruikt bij het opsporen van problemen binnen de website.

Informatie derden

Talent123 verkoopt nooit informatie aan derden. Wel geeft Talent123 informatie door aan Google Analytics om een betere service te kunnen verlenen. Google Analytics is de primaire web statistieken software en er wordt geen identificeerbare data verzonden.

Melding datalekken

Mocht er een datalek worden geconstateerd, dan hanteert Talent123 de procedure ‘melden datalekken’ bij de APG.

Cookies & Cookiebeleid

Wat is een cookie?

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door de browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Deze cookies beschadigen uw computer niet.

Talent123.nl gebruikt de volgende cookies:

First party cookies:

  • Analytische cookies
  • Functionele en technische cookies (sessiecookies)

Cookies van derden:

Third-party cookies:

  • Advertentieprogramma’s
  • Social Media

Lees in de volgende paragrafen meer over de individuele cookies. In hoofdstuk 3 leest u meer over hoe u cookies in of uit kunt schakelen.

1. First Party Cookies
1.1 Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden hoe bezoekers de website gebruiken en daar rapportages van te krijgen. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wel hebben wij Google nadrukkelijk de opdracht gegeven geen IP adressen op te slaan. 

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Het IP-adres wordt dus nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

1.2 Functionele en technische cookies (noodzakelijke cookies)

Technische cookies zijn cookies die noodzakelijk zijn om de website van Talent123 te laten functioneren.

2. Third Party Cookies
2.1 Tracking cookies voor relevante advertenties

U gaat akkoord met ons cookiebeleid als u gebruik maakt van onze website of impliciet toestemming hebt gegeven, tenzij u de instellingen wijzigt (waarover meer in hoofdstuk 3). Na akkoord/toestemming plaatsen andere partijen “tracking cookies” op uw apparatuur om advertenties beter af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt buiten hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van uw online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van uw bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn. Talent123 maakt niet specifiek gebruik van extra advertentie services. De cookies die toch geplaatst worden kunt u zelf uit zetten, lees hier meer over in hoofdstuk 3.

2.2 Social Media

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Dit hebben wij via een plugin van shareaholics.com geplaatst. Hier kunt u de privacyverklaring van shareaholics lezen. Deze buttons werken door middel van stukjes code die o.a. van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van FacebookTwitter,  LinkedIn, Pinterest, Google+ (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te zien wat zij met uw persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken. Zie hoofdstuk 3 voor het uitschakelen van deze cookies.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

3. In- en uitschakelen en verwijdering van cookies

Door de cookies die Talent123 op de website gebruikt worden er geen persoonsgegevens van u geregistreerd.

Verwijderen en accepteren tracking cookies en cookies geplaatst door derden:

Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden en via andere websites waar u bent geweest. Deze cookies kunt u centraal verwijderen via Your Online Choices zodat ze niet bij een website van een derde teruggeplaatst worden. U kunt dit ook wijzigen via onderstaande instructies.

Wilt u cookies inschakelen of uitschakelen – of de instellingen wijzigen?

  1. Dit kan via de instellingen van uw browser (bijvoorbeeld Internet Explorer, Safari, Firefox, Mozilla of Chrome).
    • Cookie instellingen voor Chrome wijzigen.
    • Cookie instellingen Microsoft Edge wijzigen.
    • Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies vind u in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser. Deze verschillen per browser. U kunt ervoor kiezen om in uw browser de ‘do not track’ functionaliteit activeren.
  2. Via www.ghostery.com kunt u zelf een programma downloaden waar u makkelijk uw voorkeuren in kunt aangeven. Dit programma is een extensie in uw browser en geeft ook tijdens uw browsersessies informatie over cookies.

Weigeren van specifieke cookies:

Als u (bepaalde) cookies weigert, kan het zijn dat u niet of niet volledig gebruik kunt maken van de functionaliteiten van onze website. Het weigeren van cookies betekent overigens niet dat u geen advertenties meer te zien krijgt. U zult nog steeds advertenties zien in uw browser, maar deze zijn dan niet langer afgestemd op uw wensen en voorkeuren.

Informatie over cookies

Op de volgende websites vindt u meer informatie over cookies:

4. Cookies 
Noodzakelijk (6)

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Naam

Aanbieder

Doel

Verval Termijn

Type

__cfduid

datatables.net

Gebruikt door het inhoudsnetwerk, Cloudflare, om vertrouwd webverkeer te identificeren.

1 jaar

HTTP

PHPSESSID

Talent123.nl

Behoud gebruikerssessiestatus voor alle pagina-aanvragen

sessie

HTTP

         

Verschillende WordPress Cookies (4)

Talent123.nl

Optimaal kunnen laden en weergeven van onze website en voorkeuren onthouden voor onze website.

 

HTTP

Voorkeuren (2)

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waar u woont.

Naam

Aanbieder

Doel

Verval Termijn

Type

wp-api-schema-modelhttps://talent123.nl/wp-json/wp/v2/

Talent123.nl

In afwachting

Sessie

HTML

euCookie

Talent123.nl

Opslaan van gebruikers cookie voorkeuren.

2 weken

HTTP

Statistieken (5)

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Naam Aanbieder Doel Verval Termijn Type
_ga

Talent123.nl

Shareaholics.com

Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt. 2 jaar HTTP
_gat Talent123.nl Gebruikt door Google Analytics om verzoeksnelheid te vertragen 1 dag HTTP
_gid Talent123.nl Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt. 1 dag HTTP
_gali Talent123.nl Word gebruikt voor google analytics om bij te houden welke linken er worden aangeklikt.    
collect Google-analytics.com Gebruikt om gegevens naar Google Analytics te verzenden over het apparaat en het gedrag van de bezoeker. Traceert de bezoeker op verschillende apparaten en marketingkanalen. Sessie Pixel
Marketing (2)

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders. Deze cookies zijn van derden.

Naam Aanbieder Doel Verval termijn Type
dough/1.0/pageview.gif Shareaholics.com In afwachting Session Pixel
r/collect Doubleclick.net Deze cookie wordt gebruikt om gegevens over het apparaat en het gedrag van de gebruiker naar Google Analytics te zenden. De cookie volgt de gebruiker op verschillende apparaten en marketingkanalen. Session Pixel
Niet geclassificeerd (4)

Niet-geclassificeerde cookies zijn cookies die we nog aan het classificeren zijn, samen met de aanbieders van afzonderlijke cookies.

Voor de social media buttons en analytische gegevens van shareaholic:

Naam Aanbieder Doel Verval Termijn Type
SHR_CACHE_# Talent123.nl In afwachting Sessie HTML
SHR:8e91585dbc5e473017
b856af93750551
Talent123.nl In afwachting Persistent HTML
SHR_ID Talent123.nl In afwachting Persistent HTML
_ir api.pinterest.com In afwachting 1 dag HTTP

Versie 1.3 2019