UPDATE VAR: Talent123 anticipeert op goedkeuring wetsvoorstel

Talent123 is druk bezig geweest om onze professionals die zekerheid te geven omtrent zelfstandigheid en hoe om te gaan met de nieuwe regelgeving indien de VAR verdwijnt vanaf 1 april. Wat wij u kunnen bieden, is contractering via Talent123 conform de nieuwe regelgeving en met een overeenkomst die al door de Belastingdienst is goedgekeurd. Talent123 kunt u nu al die zekerheid bieden.

 

De belastingdienst is momenteel druk bezig met het beoordelen van (voorbeeld) overeenkomsten DBA. Deze overeenkomsten geven vooraf zekerheid over zelfstandigheid of werknemerschap.

Op het moment geldt de overgangsregeling van de VAR, waarbij u de VAR van 2014/2015 mag blijven gebruiken tot de nieuwe regeling ingaat. Naar verwachting zal de nieuwe regeling vanaf 1 april 2016 ingaan, met instemming van de Eerste Kamer betreffende het wetsvoorstel Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). De plenaire behandeling is nu voorzien voor 19 januari 2016 en eventuele stemmingen zijn voorzien voor 26 januari 2016.

De Belastingdienst zal van 1 april 2016 tot 1 januari 2017 een implementatiefase hanteren. Dit houdt in dat vanaf 1 januari 2017 de Belastingdienst de controle van de wetgeving actief zal gaan waarborgen. Daarbij kan als resultaat een eventuele naheffing worden opgelegd.

Werken via Talent123 heeft dus als voordeel dat de overeenkomst bij voorbaat al is goedgekeurd door de Belastingdienst. Wij nemen voor u als ZZP’er onnodige administratief werk en risico’s uit handen.

We zijn samen met u klaar voor de toekomst!

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!
Tel: 079 361 27 39
Email: info@talent123.nl

Bron:
Belastingdienst overgangsregeling 
Belastingdienst voorbeeldovereenkomsten
Eerste Kamer voortgang wetsvoorstel DBA