Besparing op uitzendkosten en/of inhuurkosten dmv payrolling

Door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid neemt de vraag naar ondersteuning bij het inrichten van de flexibele schil toe. Zo veranderen er vanaf 2015 een aantal zaken en beperkingen waar u als werkgever en inlener van flexibele arbeid rekening mee moet houden, bijvoorbeeld:

  • Vanaf 1 januari 2015 mag u als werkgever geen proeftijd meer opnemen in tijdelijke contracten van 6 maanden en korter;
  • Vanaf 1 januari 2015 mag u geen concurrentiebeding meer opnemen in tijdelijke contracten;
  • Er komt een verplichte aanzegtermijn van minimaal 1 maand bij contracten van 6 maanden of langer;
  • Ook de ULV(uitstel van loon betaling) wordt ingeperkt en kan alleen worden ingezet wanneer de oorzaak bij de werknemer ligt;
  • In de zorgsector wordt het 0-urencontract verboden en in andere gevallen is er een minimale loondoorbetaling van 3 uur.
  • 2015 de VAR verdwijnt, de BGL is de vervanger. Risico’s voor u als werkgever nemen toe.

De dienst payrolling scheidt het economisch werkgeverschap van het juridisch werkgeverschap. In ons maatschappelijk verkeer worden fiscale, juridische en economische risico’s van het werkgeverschap neergelegd bij de juridisch werkgever.
Talent123 Payroll kan door het juridisch werkgeverschap van u over te nemen, alle genoemde zaken en beperkingen voor u omzetten in kansen. Talent123 Payroll is onderdeel van Talent123. Talent123 ondersteunt, met uitgebreide dienstverlening en automatiseringsoplossingen, de overheid en het bedrijfsleven bij de inhuur van externe medewerkers. Talent123 heeft ruime ervaring met en kennis van de Inhuurdesk, ondersteunende processen en aanvullende diensten zoals payroll.

Payrolling bij Talent123 kent één opslagfactor voor het uitvoeren van de administratieve werkzaamheden. Hiermee behoort Talent123 tot een select gezelschap van volledig transparant opererende payrollorganisaties. Wij hanteren de ABU cao voor optimale flexibiliteit maar ook de inlenersbeloning voor maximale betrokkenheid. Uw payroll medewerker ontvangt zo dezelfde financiële vergoedingen als uw vaste medewerkers en u creëert maximale flexibiliteit. Het omzetten van een uitzendkracht van uitzend- naar een payroll medewerker kan u bij  Payroll een directe besparing van 20 tot 30 procent opleveren.

De dienstverlening van Talent123 is NEN-4400 gecertificeerd. Verder wordt er gebruik gemaakt van de G-rekening constructie waarbij u als opdrachtgever 100% gevrijwaard bent van mogelijke inlenersaansprakelijkheid (WKA regeling).

Wilt u meer weten over onze payroll dienstverlening neem contact  op met Marcel van Donge m.vandonge@talent123.nl 06 26 150494.

Wij zien kansen voor Werk, Flex en Zekerheid, u ook? We komen graag met u in gesprek.