Wij onderscheiden ons vooral door een mensgerichte aanpak. Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door betrokkenheid, samenwerking en respect, waarin veel ruimte gegeven wordt aan persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.

Sterke betrokkenheid en respectvolle omgang

Wij bieden de voor ons werkzame professionals een prettige werkplek met goede arbeidsvoorwaarden. Hierdoor is de betrokkenheid hoog, zijn de onderlinge omgangsvormen goed en hebben we een prettige werksfeer. We zijn dan ook zeer gemotiveerd om een service van hoge kwaliteit aan onze klanten te leveren. Onze ambities liggen hoog en dat kunnen we alleen waarmaken als we onderling en naar buiten open en transparant zijn, zodat we altijd de juiste besluiten kunnen nemen. We zijn open, hebben respect voor elkaars meningen en ideeën.

Eigen initiatief

Binnen Talent123 geldt een sterk decentraal beleid: van medewerkers wordt verwacht dat zij handelen als zelfstandige ondernemers. Besluitvorming vindt plaats op basis van argumentatie, want het blindelings opvolgen van opdrachten is niet onze stijl. Dynamische marktomstandigheden vereisen immers een creatieve werkwijze en dus volop ruimte voor eigen initiatief. Hiermee zijn we overtuigd onze klant, die we als partner zien, het beste te dienen.

Eigen ondernemerschap

Binnen Talent123 werken we op een decentrale manier. We verwachten van elkaar dat we eigen ondernemerschap laten zien. Besluitvorming wordt altijd gebaseerd op goed overleg, het blindelings opvolgen van opdrachten is niet onze stijl; een constant veranderende markt vereist veel creativiteit, dus er is veel ruimte voor eigen initiatief. Wij denken dat we met deze manier van werken onze klant het beste van dienst kunnen zijn.